Contact  +31620168520 info@mozaieksieraden.nl
Follow us

 

Wie ben ik?

Over de maker van de mozaïek sieraden 

Eigenaresse van het bedrijf Tendens Educatief

Over mij 

Mijn naam is Hettie Rensink en ik woon en leef in het buitengebied bij Epe, buurtschap Zuuk. Daar heb ik een atelier, de voormalige schapenstal, waar ik workshops geef, mozaïek en sieraden maak. 

Mijn bedrijf heet Tendens Educatief en staat voor creativiteit, zorg, ontwikkeling en onderwijs. Ik maak alle sieraden in deze webwinkel zelf, ik geef workshops, cursussen, ontwikkel websites en webshops en last but not least zorg ik voor oudere mensen: betaalde mantelzorg. Meer weten? Neem gerust contact op!

Mozaïek

Mozaïek staat voor mij symbool voor het leven. De mens met al zijn eigenschappen, de gebeurtenissen in een leven onlosmakelijk van elkaar. Samen één geheel. Mozaïek kent unieke vormen en beeltenissen, sieraden met authentieke uitstraling, die uitdrukking geven aan verbeelding, gevoelens en deze oproepen.  

Het samenstellen van elementen, kleuren, vormen en materialen tot een compositie nodigt de toeschouwer uit er iets van te vinden. Mijn streven is verwondering, verlangen en welbevinden op te roepen. Elk materiaal kent zijn eigen uitstraling, aanpak, techniek en houdbaarheid. Materialen creëren een spanningsveld ten opzichte van elkaar. Hergebruik spreekt mij aan. 


Landschap

Een mozaïekwerk of sieraad heeft een bepaald patroon, een bepaald ontwerp. Het is gecomponeerd, op intuïtieve wijze. Ik verwerk gevoelens van verdriet, angst en blijdschap en verbeeld mijn kijk op de natuur en de omgeving. Een van mijn grote inspiratiebronnen is de natuur. Landschappen in warme landen zoals Spanje en Portugal. De glooiende velden, de vlakken met verschillende kleuren en structuren, soms dor en kaal, geel, beige en oranje, dan weer verschillende tinten groen en bruin, van fel en vaal naar licht en donker.


Het Atelier

Hieronder een kijkje naar waar de mozaïeksieraden gemaakt worden

De omgeving

Wonen en werken in Zuuk, buurtschap bij Epe, is iets om dankbaar voor te zijn. De omgeving is rustgevend, de mensen zijn vriendelijk en er is volop inspiratie voor mijn mozaïekwerk aanwezig. 

De werkplaats annex atelier is de oude schapenstal. Daar zijn jarenlang onze lammetjes geboren. Nu hebben ze een stal waar ze zelf in- en uitlopen kunnen. Op deze locatie geef ik ook workshops. Meer weten? Neem dan contact op